Music Maker Co-write er netop overstået. 30 unge talenter havde sikret sig en plads på campen og gennem fire dage har den stået på intens sangskrivning, lange arbejdsdage og nye (professionelle) venskaber.
Vær åben, sig ja og efterlad dit ego uden for døren. Sådan lyder mantraet fra Marianne Fruergaard og Thomas Stengaard, da Music Maker Co-write bliver skudt igang fredag morgen 23. november.
Foran projektchefen og den programansvarlige sidder 30 spændte unge talenter. De er blevet udvalgt til at deltage på Music Maker Co-write efter en ansøgningsrunde, hvor flere end 120 talenter fra hele landet søgte om en plads. Gennem de næste fire dage skal deltagerne fokusere på én ting: at skrive hits.
“Jeg føler, det er en miniuddannelse. Jeg har fået en masse redskaber, jeg kan bruge i min sangskrivning fremover og en masse nye kontakter. Det er fedt, at vi arbejder i nye teams hver dag, for man finder ud af, hvem man arbejder godt med, og det åbner for muligheden for at lave projekter sammen i fremtiden. Det er så fantastisk at være her. Jeg er helt lykkelig indeni,” siger Silvia Lamp Møller, deltager fra Roskilde.
Formålet med campen er at gøre deltagerne i stand til at skrive konkurrencedygtig, kommerciel musik og give dem ressourcerne og netværket til at komme videre i deres karriere. Hver dag bliver deltagerne sat sammen i grupper og har resten af dagen til at skrive en færdig sang.
“Jeg er sindsygt positivt overrasket. Jeg har fået nogle rigtig gode kontakter, både nye venner og samarbejdspartnere. Jeg har fået gode redskaber til at skrive hits og jeg har fået et sindsygt indblik i musikbranchen. Vigtigst af alt, så har jeg lært, at det nogle gange handler om bare at turde tage nogle beslutninger. Det, at vi skal aflevere en sang hver dag kl. 21, gør hele forskellen. Vi bliver tvunget til at træffe nogle beslutninger. Hvis omkvædet ikke fungerer, så bliver vi nødt til at gøre noget NU, for sangen skal bare være færdig,” siger Rasmus Lundgaard Olsen fra Herlev.
Internationale pro-writers in action
Til at coache og guide de unge deltagere - og skrive med dem - er fem professionelle sangskrivere og producere blevet hentet ind fra USA, England, Sverige og Danmark.
“Det har været sjovt og lærerigt at arbejde med de professionelle sangskrivere. De har mange gode input og det har været enormt lærerigt at se dem in action og ikke bare høre, hvordan de arbejder, men faktisk se dem gøre det,” siger Julie Ladegaard fra Ballerup, og Agnes Hartwich fra Frederikssund er enig:
“De professionelle har været gode til at hjælpe på de rigtige tidspunkter uden, at de har overtaget. Vi har fået lov til at blomstre med vores egne kreative ideer, men de er trådt til, når vi er gået i stå,” siger hun.
På campen har deltagerne arbejdet med: Thomas Stengaard, der har produceret og skrevet for navne som Carpark North, Dúné og Pharfar, og er en veletableret producer/writer i både Danmark og Tyskland. Maria Marcus, svensk producer og sangskriver, der står bag flere millionsælgende hits i Japan og Korea. Michelle Leonard, oprindeligt britisk, men bosat i Berlin, som har skrevet flere sange til de europæiske hitlister, samt leveret musik til reklamer, film og tv-produktioner. Frederik Thaae, dansk komponist, producer og musiker, der har arbejdet med artister som Aqua, Sys Bjerre og Giana Factory foruden en lang række internationale navne. Og endelig Robyn The Bank, der er en fremadstormende urban artist og sangskriver fra Houston, Texas.
Et eventyr med udfordringer
Ved campens afslutning er det en yderst tilfreds projektchef, der ser tilbage på en veloverstået Music Maker Co-write 2018.
“Det er ligesom i et eventyr. Der skal være nogle udfordringer undervejs inden det ender lykkeligt. Sådan er det også her. Det er fantastisk at se, hvordan deltagerne går fra at være usikre på sig selv og hvad der skal ske, til at blomstre undervejs og tilsidst springe ud som selvsikre potentielle hitmagere. Og det er dejligt at se de bånd, der bliver knyttet undervejs. Målet er jo netop at deltagerne - udover at blive bedre til at skrive sange - får et stærkt netværk af ligesindede, som de kan samarbejde med i fremtiden,” siger Marianne Fruergaard, og fortsætter:
“Rammerne er også med til at gøre det til et eventyr. Vi har fået stillet en gammel herskabsvilla til rådighed. Det er fantastisk at have et helt hus for os selv. Det er så priviligeret. Jeg vil gerne sige stort tak til alle dem, der har støttet projektet. Et projekt af denne her kaliber ville være umuligt at få op at stå som enkelt arrangør. Musikmetropolen og samarbejdet mellem de 13 sjællandske kommuner er helt enestående. Og så kunne vi ikke gennemføre det uden støtte fra Helsingør Kommune, 4Sound og DPA/Kodas kulturelle midler.”
Music Maker Co-write er arrangeret af Bandakademiet, Helsingør Kommune og Musikmetropolen, der er en del af Kulturmetropolen, som er en aftale og et samarbejde mellem 14 sjællandske Kommuner og Kulturministeriet. Campen er derudover sponsoreret af 4Sound og har modtaget støtte af DPA/Kodas kulturelle midler.